Η Ορεινή Ναυπακτία στη 2η Διοργάνωση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός»

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 28, 29, 30 Μαρτίου 2008
Οι τρεις Δήμοι της Ορεινής Ναυπακτίας, Αποδοτίας, Πλατάνου και Πυλήνης συμμετέχουν από κοινού στη μεγαλύτερη συνάντηση στη χώρα μας για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό στις 28,29 και 30 Μαρτίου 2008 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Η διοργάνωση έχει ως στόχο ....

τη συνεργασία των οργανισμών αυτοδιοίκησης με τους κατά τόπους γνήσιους εκφραστές του λαϊκού πολιτισμού, όπως πολιτιστικούς οργανισμούς, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, λαογραφικά μουσεία και μουσεία ιστορίας καθώς και με φυσικά πρόσωπα όπως λαϊκούς τεχνίτες, ερευνητές της παράδοσης, συγγραφείς και λαογράφους. Η συνεργασία αυτή έχει ως απώτερο στόχο την ανάδειξη του αυθεντικού λαϊκού πνεύματος, της δημιουργίας και της τοπικής παράδοσης και ταυτότητας.
Στο πλαίσιο αυτό οι Δήμοι Αποδοτίας, Πλατάνου και Πυλήνης θα προβάλλουν τη λαογραφία και την πολιτιστική ταυτότητα της Ορεινής Ναυπακτίας, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από την αρχιτεκτονική, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, πολλά από τα οποία αναβιώνουν σήμερα με πρωτοβουλίες των τριών Δήμων και των πολιτιστικών συλλόγων συμβάλλοντας στη διατήρηση της παράδοσης και του Λαϊκού Πολιτισμού.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:

Παρασκευή 28/03 και Σάββατο 29/03 από τις 10 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ

και Κυριακή 30/03 από τις 10 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι εκθέτες θα παρουσιάζουν τον αυθεντικό, τοπικό τους λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, λαϊκό θέατρο, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, θέατρο σκιών, αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα ειδικά μεγάλα αφιερώματα στη μουσική και χορευτική παράδοση συγκεκριμένων περιοχών της χώρας μας από ντόπιους εκφραστές της παράδοσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο Αποδοτίας τηλ.26340 41692 (υπεύθυνος κ. Μαρκόπουλος Γιάννης), στο Δήμο Πλατάνου τηλ. 26340 62122 (υπεύθυνος κ. Χατζής Θανάσης), στο Δήμο Πυλήνης τηλ. 26340 62400 (υπεύθυνη κ. Ζιαμπάρα Μαρία)

Τρίτη
Νοεμβρίου