Folder Mass Defacer by Ling Lung Crew

Target Folder


Name of File

Script Deface

Πυλήνιος Αύγουστος 2008 - Πρόγραμμα.

Μοιράστε Αυτό το Άρθρο
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΝΗΣ

afiissapliniosaygoystos2008_400 Στο Δήμο Πυλήνης διοργανώνεται και φέτος από 28 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου ο «Πυλήνιος Αύγουστος». Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερώσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πυλήνης στο πλαίσιο της πολιτιστικής πολιτικής που ακολουθεί τα τελευταία έξι χρόνια. Σε αυτό το διάστημα αναπτύσσεται πολιτιστική δραστηριότητα σε ένα μικρό ορεινό δήμο σε αντίθεση με τη νοοτροπία που επικρατεί ότι ο Πολιτισμός είναι «πολυτέλεια» στους μικρούς περιφερειακούς δήμους με τα πολλαπλά προβλήματα υποδομών, κοινωνικής αποδυνάμωσης και έλλειψης οικονομικών πόρων.


12_400Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πυλήνης τα τελευταία χρόνια επιχειρεί την παρουσίαση πολιτιστικών προγραμμάτων με κύριους άξονες, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προβολή και διατήρηση της παράδοσης, την επαφή με την τέχνη, τον αθλητισμό.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, την έκφραση και προβολή της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας τόσο των δημοτών μας όσο και των Αιτωλοακαρνάνων, την ενεργοποίηση του τοπικού δυναμικού, τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των Πυληνίων και τη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου τους.
Το φετινό πρόγραμμα του «Πυληνίου Αυγούστου» είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και στις κοινωνίες που οφείλουν να συνειδητοποιήσουν το χρέος τους να προστατεύσουν το δικαίωμα των Α.Μ.ΕΑ. για την ένταξή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου, έχουν αποκεντρωτικό και περιφερειακό χαρακτήρα καθώς απλώνονται σε όλα τα διαμερίσματα.Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος:


Επαφή με την τέχνη

 • Θέατρο

 

 • Μουσικοθεατρική παράσταση

28 Ιουλίου, Ελευθέριανη, ώρα 21.00
Η ομάδα τέχνης "Υπόκρουσις" θα παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ούτε εγώ ήμουν εκεί, ούτε εσείς να το πιστέψετε" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σιούντα και μουσική σύνθεση Γιώργου Ταμπάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Σιούντας, Έλενα Κοτρώνη και οι μουσικοί Γιώργος Ταμπάκης (κιθάρες, σιτάρ), Γιώργος Κατσίκας (μπάσο).
Η παράσταση βασίζεται σε δύο ελληνικά λαϊκά παραμύθια: "Η βασιλοπούλα που έγινε γαϊδούρα" από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και "Το χρυσοβεργί" από την Ήπειρο.
Η ομάδα τέχνης "Υπόκρουσις" ιδρύθηκε το 2005 στη Ναύπακτο με σκοπό την ανάδειξη μύθων και παραμυθιών μέσα από ένα διάλογο λόγου και μουσικής με βάση αισθητικά κριτήρια. Η δραματοποίηση των παραμυθιών πλαισιώνεται από παραδοσιακές και μοντέρνες μουσικές προσεγγίσεις και ποικίλα μουσικά ιδιώματα που παίζονται ζωντανά στη σκηνή. Χρησιμοποιεί σύγχρονες σκηνικές τεχνικές, αναδεικνύοντας αυτούσια τη μαγεία των παραμυθιών μέσα από μια ευφάνταστη
χρήση των σκηνικών αντικειμένων.
piliniosaygoystostheatro_400

 • Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

10 Αυγούστου, Δορβιτσά, ώρα 21.00
Οι δημότες, οι φίλοι και οι επισκέπτες της Πυλήνης θα απολαύσουν την πασίγνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Λοκαντιέρα», μια θεατρική παράσταση που με ιδιαίτερη επιμέλεια και μεγάλη επιτυχία παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη και με ένα εκλεκτό επιτελείο συντελεστών.  • Εικαστικά

 • Θεατρικό παιχνίδι

16-20 Αυγούστου, Στράνωμα, ώρα 18.30
Πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού που στοχεύει στη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου και στην επαφή των νέων με την τέχνη της μουσικοθεατρικής έκφρασης διοργανώνεται από τη συντοπίτισσά μας ηθοποιό – θεατρολόγο Άρτεμι Αποστολοπούλου.


 • Αφιέρωμα στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες

21 Αυγούστου, Στράνωμα, ώρα 18.30
Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας καθρεφτίζεται στην ευαισθησία και στον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τα μέλη της και τα εντάσσει στους κόλπους της παρέχοντας ίσες ευκαιρίες και διασφαλίζοντας τα δικαιώματά τους για αξιοπρεπή διαβίωση και ατομική και ανάπτυξη.
Η ουσιαστική επικοινωνία και η ανάδειξη των δεξιοτήτων αλλά και των προβλημάτων που βιώνουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες κρίνεται αναγκαία ακόμα και σήμερα, μιας και οι σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους απέναντι σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτό άτομα με ειδικές ανάγκες, μέλη του συλλόγου «Αλκυόνη» από τη Ναύπακτο θα παρουσιάσουν με την καθοδήγηση του ηθοποιού Δημ. Σιούντα θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο «Χρυσολούλουδο» της Ζ. Βαλάση.
Επίσης οι νέοι της Πυλήνης και τα παιδιά της «Αλκυόνης» με την καθοδήγηση της ζωγράφου και εκπαιδευτικού Σοφίας Σιδηροπούλου θα παρουσιάσουν εικαστικό δρώμενο αφιερωμένο στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί από την κ. Βάσω Παναγοπούλου, προέδρου του συλλόγου «Αλκυόνη» η θέση των Α.ΜΕ.Α στη σύγχρονη κοινωνία και θα τιμηθεί η συντοπίτισσά μας Γεωργία Νούλα για το ρόλο της ως μητέρα ανθρώπου με ειδικές ανάγκες.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παζάρι με τις δημιουργίες των παιδιών της «Αλκυόνης».


 

 • Έκθεση Ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Καπετανόπουλου

14-20 Αυγούστου, Σίμου
Εγκαίνια έκθεσης 14 Αυγούστου ώρα 20.00

Ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Καπετανόπουλος θα παρουσιάσει έργα του με τίτλο «Μνήμες μέσα από τον χρόνο».
Ο Κωνσταντίνος Δ. Καπετανόπουλος γεννήθηκε στην Ανδραβίδα το 1961. Μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο Ιωάννα Οικονομίδου, πήρε μαθήματα ενδυματολογίας από το Φαίδωνα Πατρικαλάκη καθώς επίσης υποκριτικής στη Σχολή Δ. Βεάκη και σκηνοθεσίας στη Σχολή της Ε. Χατζίκου.
Ταξίδεψε στην Ασία και στην Ευρώπη για να γνωρίσει την ασιατική και ευρωπαϊκή τέχνη του παρελθόντος και του παρόντος, ενώ η τέχνη στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Διαχρονική αντιμετώπιση των καλλιτεχνικών φαινομένων τον κάνει να βλέπει το παρελθόν και το παρόν της τέχνης ως μία αλληλουχία, παρά την διαφοροποίηση των τεχνοτροπιών. Γι’ αυτό και στην έκθεση με τον γενικό τίτλο «Μνήμες μέσα από τον χρόνο» αξιοποιεί δεδομένα του παρελθόντος με αντιλήψεις του παρόντος, ενώ προδικάζει τη ροή του μέλλοντος.
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα ερμηνεύσει τραγούδια του Χατζηδάκη η τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα με τη συνοδεία της πιανίστριας Σοφίας Τουμπάνου.


  • Μουσική

 • Αντάμωμα Πυληνίων

17 Αυγούστου, Σίμου ώρα 22.00 μ.μ.
Οι Πυλήνιοι και οι φίλοι της Πυλήνης θα συναντηθούν στο καθιερωμένο ετήσιο αντάμωμά τους και θα διασκεδάσουν με αυθεντική παραδοσιακή μουσική.
Στο φετινή εκδήλωση θα απολαύσουν την ορχήστρα του γνωστού για τη μουσική παιδεία, την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητά του στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, κλαρινίστα Μάνου Αχαλινωτόπουλου, που έλκει την καταγωγή του από την ορεινή Ναυπακτία.


 • Μουσική βραδιά με σμυρνέικα τραγούδια

13 Αυγούστου, Παλαιόπυργος, ώρα 22.00

groupanastasopoulos_400

Ο συντοπίτης μας Παντελής Αναστασόπουλος, καθηγητής στο μουσικό σχολείο Ρόδου, με το «κανονάκι» του και την κομπανία του με μουσικούς από την Αιτωλοακαρνανία θα μας ταξιδέψει στη Μικρά Ασία με αυθεντικούς σμυρνέικους ήχους. • Μουσικές βραδιές με dj

8 και 13 Αυγούστου, Μηλιά και Ποκίστα , ώρα 21.30
Διασκέδαση και χορός για τους νέους της Πυλήνης
Λαϊκός Πολιτισμός

 • Γιορτή της Πίτας

11 Αυγούστου, ώρα 21.00 μ.μ. στη Φαμίλα
Παραδοσιακές γεύσεις με τις πίτες που φτιάχνουν οι γυναίκες της Φαμίλας θα γευτούν όσοι βρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Φαμίλας. Στην εκδήλωση θα χορέψει το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σιμιωτών.

Γνωριμία με τον τόπο – επαφή με τη φύση

 • Ποταμοπορία

10 Αυγούστου, 7.00 π.μ.

gefyriartotivas_400

Γνωριμία με τον τόπο, επαφή με τη φύση και συνειρμική συνειδητοποίηση του σεβασμού με τον οποίο ο άνθρωπος οφείλει να αντιμετωπίζει τη Φύση παίρνοντας ό,τι χρειάζεται με το ελάχιστο κόστος για το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές. Η ποταμοπορία που διοργανώνεται κάθε χρόνο προσφέρει καλή παρέα και παιχνίδι στο ποτάμι με παράλληλη αναγνώριση της σημασίας των υδάτινων πόρων για το μέλλον της κοινωνίας μας και του πλανήτη. Φέτος θα ξεκινήσουμε από το γεφύρι της Χόμορης με κατεύθυνση το γεφύρι της Αμπελακιώτισσας με επιστροφή στον ίδιο χώρο.

Στη φετινή ποταμοπορία θα συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Πλατάνου.

Αθλητισμός

 • Τουρνουά μπάσκετ

4– 8 Αυγούστου ώρα 18.00
Οι νέοι του δήμου με την καθοδήγηση γυμναστών θα προπονηθούν και θα συμμετέχουν σε αγώνες καλαθοσφαίρισης μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων αλλά και σε διαδημοτικό επίπεδο με το Δήμο Πλατάνου.


 • Αγώνες Στίβου

12 και 13 Αυγούστου, ώρα 17.00 μ.μ. στη Σίμου
Οι αγώνες περιλαμβάνουν αγώνες δρόμου, σκυταλοδρομία, ρίψη μπάλας, διελκυνστίδαΠνευματικό Κέντρο Δήμου Πυλήνης

Επικοινωνία: τηλ. 2634 62400, 26340 62473, Fax: 26340 62474,

email: dpilinis@otenet.gr


Η Σελίδα μας στο Facebook... Ακολουθήστε μας!Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

E-mail Ειδοποιήσεις

Εγγραφείτε τώρα στη υπηρεσία ειδοποιήσεων μέσω e-mail για να ειδοποιήστε αυτόματα για νέα συμβάντα σχετικά με την Ιστοσελίδα , το Παλιόπυργο & το σύλλογο.... περισσότερα>>

Να μήν Ξεχάσεις ...

Χωριανοί και Φίλοι υπάρχουν κάποια σημαντικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και έχουν την ανάγκη της συμμετοχής σας και της υποστήριξης από μέρους σας.
Παρακαλώ Διαβάστε>>

Γίνε συντάκτης

Γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα για την περιοχή μας; ξέρετε ιστορίες από το παππού σας; γνωρίζετε ήθη ή έθιμα του τόπου; Σας ενδιαφέρει η δημοσιογραφία; Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε συντάκτες σε αυτήν εδώ τη σελίδα χωρίς καμία γνώση υπολογιστών. περισσότερα...

Online χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες σε σύνδεση

Ενημερώσεις RSS

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Τετάρτη
23
Σεπτεμβρίου
2020
Ανατ.: 06.25
Δύση: 18.24
Σελήνη
6 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Ξανθίππη, Πολυξένη
Ακολουθεί...
24/9
Θέκλα
follow in facebook follow in twitter follow us

Γνωρίζατε ότι ...

Τυχαία εικόνα

Η ιστοσελίδα μας διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες τόσο χωριού μας όσο και της ευρύτερης περιοχής.
εκατοντάδες φωτογραφίες από κάθε στιγμή, εκδήλωση, ή φυσικό τοπίο...

Πιέστε το παραπάνω εικονίδιο για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες!