20α Πυλήνεια (2008)

Μοιράστε Αυτό το Άρθρο
 18, 19 και 20 Ιουλίου 2008 πραγματοποιήθηκε η εικοστή διοργάνωση της εκδήλωσης "Πυλήνεια" .
Με τη διοργάνωση από τον "Όμιλο Σιμιωτών" και υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπάκτου και του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκαν αγώνες στίβου στο Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο της Ναυπάκτου και λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε από την Σίμου, πρωτεύουσα της Ορεινής Πυλήνης, για να καταλήξει στο λιμάνι της Ναυπάκτου όπου και διεξήχθησαν οι αγώνες.
Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων έγιναν απονομές τιμητικών πλακετών στην ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, Πανελληνιονίκη Παναγιώτη Βλαχογιάννη , στο παλαίμαχο αθλητή δρόμων και εμπνευστή των "Πυληνείων" Κων/νο Μουχτούρη και στο ακοντιστή Παναγιώτη Αλεξανδρή.  Την τελετή έναρξης ακολούθησαν τα παραδοσιακά χορευτικά του Γιάννη Βαφειάδη από την Ναύπακτο, από το "Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ι.Πόλεως Μεσολογγίου" και των Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας "Δημήτρης Ψαθάς".

Από χωριό μας το Παλαιόπυργο έλαβαν μέρος πολλά παιδιά
τόσο στην λαμπαδηδρομία που έγινε το Σάββατο όσο και στα αγωνίσματα τις άλλες δύο μέρες (Παρασκευή-Κυριακή) στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου.
Η νεολαία του χωριού μας ήταν παρούσα καθ' όλη την διάρκεια των Πυληνείων 2008.... άξια αντιπρόσωπος του χωριού μας!

Τα μάτια των γεροντότερων με αυτή η μεταφορά της φλόγας μέσα από το χωριό, υψωμένη από τα παιδιά του χωριού μας, έδειχναν την ικανοποίηση και την σιγουριά, τη γνώση... πώς η μεταλαμπάδευση αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μεταλαμπάδευση των αξιών, των παραδόσεων, των εθίμων, της ιστορίας... ή πιο απλά... της ζωής του χωριού!

Η νεολαία μας ενωμένη δυνατή και άξια αντιπρόσωπος του χωριού μας, τόνισε με την παρουσία της και τη μεγάλη συμμετοχή της την θέληση της και την αγάπη της για το χωριό της, γεμίζοντας έτσι με υπερηφάνεια γονείς, παππούδες και χωριανούς.Στη Φώτο-Γκαλερί της ιστοσελίδας μας μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το τριήμερο των εκδηλώσεων και φώτο-ρεπορτάζ με λεπτομέρειεςΗ Σελίδα μας στο Facebook... Ακολουθήστε μας!Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

E-mail Ειδοποιήσεις

Εγγραφείτε τώρα στη υπηρεσία ειδοποιήσεων μέσω e-mail για να ειδοποιήστε αυτόματα για νέα συμβάντα σχετικά με την Ιστοσελίδα , το Παλιόπυργο & το σύλλογο.... περισσότερα>>

Να μήν Ξεχάσεις ...

Χωριανοί και Φίλοι υπάρχουν κάποια σημαντικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και έχουν την ανάγκη της συμμετοχής σας και της υποστήριξης από μέρους σας.
Παρακαλώ Διαβάστε>>

Γίνε συντάκτης

Γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα για την περιοχή μας; ξέρετε ιστορίες από το παππού σας; γνωρίζετε ήθη ή έθιμα του τόπου; Σας ενδιαφέρει η δημοσιογραφία; Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε συντάκτες σε αυτήν εδώ τη σελίδα χωρίς καμία γνώση υπολογιστών. περισσότερα...

Online χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση

Ενημερώσεις RSS

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Δευτέρα
13
Ιουλίου
2020
Ανατ.: 05.23
Δύση: 19.53
Τελευταίο Τέταρτο

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
14/7
Ακύλας, Νικόδημος
follow in facebook follow in twitter follow us

Γνωρίζατε ότι ...

Τυχαία εικόνα

Η ιστοσελίδα μας διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες τόσο χωριού μας όσο και της ευρύτερης περιοχής.
εκατοντάδες φωτογραφίες από κάθε στιγμή, εκδήλωση, ή φυσικό τοπίο...

Πιέστε το παραπάνω εικονίδιο για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες!