ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2020

Μοιράστε Αυτό το Άρθρο

ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Είναι από εκείνες τις στιγμές, που η πραγματικότητα δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή. Μοιάζει με όνειρο μακρινό και ελπίδα ανεκπλήρωτη. Πρόκειται για την επισκευή του Αγ. Κωνσταντίνου στην κορυφή του "ΒΑΛΣΑΝΙΑ" στα  1465μ. κτισμένο με ξερολιθιά που στέκει όρθιο τουλάχιστον 150 χρόνια.
Την Τετάρτη 15/7 και την Πέμπτη 16/7 μετά από συντονισμένες ενέργειες και πάνω απ'όλα έχοντας "τύχη καλή" καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την επισκευή στο εκκλησάκι. Αρμολόγημα εξωτερικά και εσωτερικά με τσιμεντοκονία, επισκευή του δαπέδου στο εσωτερικό, επισκευή της στέγης και αντικατάσταση πόρτας και παραθύρου και τοποθέτηση εξωτερικής δεξαμενής νερού 1 κυβικού. 
Η παρέμβαση και η επισκευή ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση. Η πρωτοβουλία του Ηλία Παπαγεωργίου μετά από συνεννόηση με την εταιρεία που τοποθέτησε το ανεμόμετρο στο βουνό και μας παραχώρησε το ελικόπτερο για την μεταφορά των υλικών και του προσωπικού έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επισκευή οργανώθηκε από τους Ηλία Παπαγεωργίου - Πάνο Καραγεωργόπουλο και τον υπογράφοντα που ανέλαβε το συνέργειο έξι ατόμων την επίβλεψη και την ολοκλήρωση του έργου. Η προσπάθειά μας στηρίχτηκε ακόμα από τον Νίκο Πράπα (Τομαράς) που κατασκεύασε την πόρτα και το παράθυρο και τα πρόσφερε δωρεάν.
Τον ευχαριστούμε θερμά. Το συνολικό κόστος του έργου (υλικά και εργασία) ανήλθε στο ποσό των 2,720 ευρώ. Συγκεκριμένα : 920 ευρώ, 1400 ευρώ τα εργατικά και 400 ευρώ προσφορά το φαγητό στην αίθουσα του Συλλόγου στην εταιρεία που μας παραχώρησε το ελικόπτερο. Οι προσφορές ήταν από 3 χωριανούς (50 ευρώ, 120 ευρώ και 400 ευρώ το τραπέζι) και από το ταμείο του Αγ. Κωνσταντίνου 1475 ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα χρήματα (675 ευρώ) τα οφείλουμε και τα αναζητούμε. ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΚΤΗ. Επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά την Βούλα Καρανικόλα από το χωριό μας που παρασκεύασε και πρόσφερε στο τραπέζι τα πιροσκί και το γλυκό για τους φίλους της εταιρείας που μας παραχώρησε το ελικόπτερο. Τέλος, προγραμματίζουμε ανάβαση στον Αγ. Κωνσταντίνο και τέλεση της θείας Λειτουργίας από τις 20 Αυγούστου και μετά. Για την ακριβή ημερομηνία θα υπάρξει νέα ενημέρωση. 

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ  20/07/2020

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός


Η Σελίδα μας στο Facebook... Ακολουθήστε μας!Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

E-mail Ειδοποιήσεις

Εγγραφείτε τώρα στη υπηρεσία ειδοποιήσεων μέσω e-mail για να ειδοποιήστε αυτόματα για νέα συμβάντα σχετικά με την Ιστοσελίδα , το Παλιόπυργο & το σύλλογο.... περισσότερα>>

Να μήν Ξεχάσεις ...

Χωριανοί και Φίλοι υπάρχουν κάποια σημαντικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και έχουν την ανάγκη της συμμετοχής σας και της υποστήριξης από μέρους σας.
Παρακαλώ Διαβάστε>>

Γίνε συντάκτης

Γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα για την περιοχή μας; ξέρετε ιστορίες από το παππού σας; γνωρίζετε ήθη ή έθιμα του τόπου; Σας ενδιαφέρει η δημοσιογραφία; Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε συντάκτες σε αυτήν εδώ τη σελίδα χωρίς καμία γνώση υπολογιστών. περισσότερα...

Online χρήστες

Έχουμε 5 επισκέπτες σε σύνδεση

Ενημερώσεις RSS

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Τρίτη
26
Οκτωβρίου
2021
Ανατ.: 06.56
Δύση: 17.37
Σελήνη
20 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Δημήτριος, Δήμητρα
Ακολουθεί...
27/10
Νέστωρας
follow in facebook follow in twitter follow us

Γνωρίζατε ότι ...

Τυχαία εικόνα

Η ιστοσελίδα μας διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες τόσο χωριού μας όσο και της ευρύτερης περιοχής.
εκατοντάδες φωτογραφίες από κάθε στιγμή, εκδήλωση, ή φυσικό τοπίο...

Πιέστε το παραπάνω εικονίδιο για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες!