Φίλοι και Χωριανοί να Θυμάστε ...

Μοιράστε Αυτό το Άρθρο
Φίλοι και χωριανοί παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα σημαντικότερα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας σε ετήσια βάση.
Θα θέλαμε να σας τα θυμίσουμε και σας προτείνουμε να συμμετάσχετε και εσείς σε αυτά συμβάλλοντας έτσι στην συνέχεια των παραδόσεων και των τοπικών εθίμων, στην ανάδειξη του τόπου και την εξασφάλιση της ιστορικής του πορείας.1- Κάθε 1η Κυριακή του Φεβρουαρίου

Γενική Συνέλευση των μελών του "Συλλόγου Απανταχού Παλαιοπυργιωτών"
στην αίθουσα του συλλόγου στο Παλαιόπυργο.

Κάθε μέλος του συλλόγου πρέπει να είναι παρόν και να λαμβάνει μέρος στις διαδικασίες και αποφάσεις της συνέλευσης, μόνο έτσι μπορεί αυτός ο σύλλογος να παραμείνει ζωντανός.2- Κάθε Καθαρή Δευτέρα στο Παλαιόπυργο.

Στη πλατεία του συλλόγου γιορτάζονται τα κούλουμα, πέταγμα χαρταετού,
λαγάνες, νηστίσιμα κτλ. (διοργάνωση από το σύλλογο)3- Τελευταίο Σαββατοκύριακο Ιουνίου

Η εκδήλωση "Πυληνίων ποιμενικός βίος" διοργανώνεται από το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Πυλήνης, συμμετέχουν όλα τα χωριά του Δήμου και οι σύλλογοι τους σε διάφορα δρώμενα με αποκορύφωμα τις αναπαραστάσεις από τη ζωή των Πυληνίων που λαμβάνου χώρα στα Ρουπάκια, στο πανέμορφο δάσος βελανιδιάς, με πολύ χορό, τραγούδια, φαγητό, ψητά, παραδοσιακές φορεσιές, άλογα κτλ.
Συμμετέχει ενεργά ο Σύλλογος μας και πλήθος χωριανών


4- Τελευταία εβδομάδα Ιουλίου

"Πυλήνεια" Αθλητικές εκδηλώσεις με διοργάνωση από τον "Όμιλο Σιμιωτών".
Αγώνες στίβου και λαμπαδηδρομία στην Πυλήνη. Συμμετέχουν και πολλά παιδιά από το χωριό μας.5- Τελευταίο Σάββατο Ιουλίου (Βράδυ)

"Ετήσιο Αντάμωμα Παλαιοπυργιωτών", διοργάνωση από το σύλλογο στη πλατεία του συλλόγου στο Παλιόπυργο6- Τελευταία Κυριακή Ιουλίου (νωρίς το πρωί)

"Ανάβαση στον Άγιο Κωνσταντίνο" σε υψόμετρο 1470 μέτρων, διαδρομή 2 ωρών περίπου.
Πραγματοποιείται Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή.7- Κάθε Αύγουστο

"Πυλήνιος Αύγουστος" μία εκδήλωση που διοργανώνει το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Πυλήνης και κρατά ολόκληρο το Αύγουστο με εκδηλώσεις που γίνονται σε κάθε χωριό του Δήμου.
Θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, ομιλίες, συναυλίες, γιορτή πίτας, αγώνες στίβου, πρωτάθλημα μπάσκετ, μαραθώνιος Πυλήνης, ποταμοπορίες-πεζοπορίες.
Γίνονται και στο Παλιόπυργο εκδηλώσεις με συνδιοργάνωση από το σύλλογο μας και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πυλήνης

Οι ακριβής ημερομηνία και ώρα καθώς και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της κάθε εκδήλωσης μπορείτε να το πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα μας λίγες μέρες νωρίτερα.
Η ιστοσελίδα μας ενημερώνει αρκετές μέρες πριν από κάθε σημαντικό γεγονός και πολιτιστικά ή άλλα δρώμενα παραθέτοντας αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με αυτά.
Επίσης αν δηλώσετε συμμετοχή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων με ηλεκτρονικό μήνυμα τότε θα ενημερώνεστε αυτόματα για ότι νέο προκύψει χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας καθημερινά.


Η Σελίδα μας στο Facebook... Ακολουθήστε μας!Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

E-mail Ειδοποιήσεις

Εγγραφείτε τώρα στη υπηρεσία ειδοποιήσεων μέσω e-mail για να ειδοποιήστε αυτόματα για νέα συμβάντα σχετικά με την Ιστοσελίδα , το Παλιόπυργο & το σύλλογο.... περισσότερα>>

Να μήν Ξεχάσεις ...

Χωριανοί και Φίλοι υπάρχουν κάποια σημαντικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και έχουν την ανάγκη της συμμετοχής σας και της υποστήριξης από μέρους σας.
Παρακαλώ Διαβάστε>>

Γίνε συντάκτης

Γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα για την περιοχή μας; ξέρετε ιστορίες από το παππού σας; γνωρίζετε ήθη ή έθιμα του τόπου; Σας ενδιαφέρει η δημοσιογραφία; Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε συντάκτες σε αυτήν εδώ τη σελίδα χωρίς καμία γνώση υπολογιστών. περισσότερα...

Online χρήστες

Έχουμε 5 επισκέπτες σε σύνδεση

Ενημερώσεις RSS

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Πέμπτη
25
Ιουλίου
2024
Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.45
Σελήνη
19 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
26/7
Παρασκευή
follow in facebook follow in twitter follow us

Γνωρίζατε ότι ...

Τυχαία εικόνα

Η ιστοσελίδα μας διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες τόσο χωριού μας όσο και της ευρύτερης περιοχής.
εκατοντάδες φωτογραφίες από κάθε στιγμή, εκδήλωση, ή φυσικό τοπίο...

Πιέστε το παραπάνω εικονίδιο για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες!