Παλαιόπυργος (Βελβίτσενα) Το χωριό μας

Μοιράστε Αυτό το Άρθρο
Το Χωριό μας ... ο Παλαιόπυργος ή Βελβίτσενα(επί τουρκοκρατίας)

Καλώς ήλθατε !

Το χωριό Παλαιόπυργος απέχει 25 χιλιόμετρα βόρεια της πόλεως της Ναυπάκτου και είναι το πρώτο ορεινό χωριό που συναντάει κανείς βαδίζοντας την 24η Επαρχιακή οδό που συνδέει τη Ναύπακτο με τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας και "βγάζει" στο Δήμο πλατάνου το Θέρμο το Καρπενήσι κτλ.(δες Χάρτη) Είναι χτισμένο κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του όρους pal.jpg Αγ.Κωνσταντίνος (Βαλτσανιάς - Βελβιτσιάς) στη νότιο-δυτική πλευρά του και σε υψόμετρο 720μ.
Είναι γνωστό επίσης με το όνομα (τα)Βελβίτσενα ή (τα)Βελβίτσαινα, ονομασία που είχε κατά την τουρκοκρατία, για τη προέλευση καθώς και η σημασία της ονομασίας αυτής δείτε ονοματολογία ...

Ανήκει στο Δήμο Πυλήνης με έδρα το Σίμο ή (τη)Σίμη σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστριας" μαζί με άλλα 10 χωριά : Ανθόφυτο, Γάβρο, Δορβιτσιά, Ελευθέριανη, Μηλιά, Ποκίστα, Στράνωμα, Στύλια , Φαμίλα και το Σίμο(έδρα δήμου).

Ο χώρος κατοικήθηκε τουλάχιστον από τον 3º αιώνα π.Χ. καθώς μαρτυρούν αρχαιολογικά ευρήματα σε διάφορες τοποθεσίες του Παλιοπύργου τόσο στην περιφέρεια όσο και σε κεντρικά σημεία.

Οι υδάτινοι πόροι και οι πάμπολλες πηγές του κατέστησαν δυνατή την ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας και συντέλεσαν στη δημιουργία ενός μοναδικού καταπράσινου τοπίου με έφορα χώματα και κοιλάδες μοναδικής ομορφιάς .

Μοναδικό φαινόμενο του τόπου μας αποτελεί ή ύπαρξη 17 εκκλησιών (μαζί με τα 'ξωκλήσια) μερικές από αυτές έχουν ιστορία αιώνων ενώ η προφορική παράδοση αναφέρει και δυο μοναστήρια (Αγ.Νικόλαος&Αγ.Τριάδα) .

Η Σελίδα μας στο Facebook... Ακολουθήστε μας!Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

E-mail Ειδοποιήσεις

Εγγραφείτε τώρα στη υπηρεσία ειδοποιήσεων μέσω e-mail για να ειδοποιήστε αυτόματα για νέα συμβάντα σχετικά με την Ιστοσελίδα , το Παλιόπυργο & το σύλλογο.... περισσότερα>>

Να μήν Ξεχάσεις ...

Χωριανοί και Φίλοι υπάρχουν κάποια σημαντικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και έχουν την ανάγκη της συμμετοχής σας και της υποστήριξης από μέρους σας.
Παρακαλώ Διαβάστε>>

Γίνε συντάκτης

Γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα για την περιοχή μας; ξέρετε ιστορίες από το παππού σας; γνωρίζετε ήθη ή έθιμα του τόπου; Σας ενδιαφέρει η δημοσιογραφία; Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε συντάκτες σε αυτήν εδώ τη σελίδα χωρίς καμία γνώση υπολογιστών. περισσότερα...

Online χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση

Ενημερώσεις RSS

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Πέμπτη
25
Ιουλίου
2024
Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.45
Σελήνη
19 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
26/7
Παρασκευή
follow in facebook follow in twitter follow us

Γνωρίζατε ότι ...

Τυχαία εικόνα

Η ιστοσελίδα μας διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες τόσο χωριού μας όσο και της ευρύτερης περιοχής.
εκατοντάδες φωτογραφίες από κάθε στιγμή, εκδήλωση, ή φυσικό τοπίο...

Πιέστε το παραπάνω εικονίδιο για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες!