Ο Σύλλογος

Μοιράστε Αυτό το Άρθρο

Ο Σύλλογος μας ... η πορεία και η συνδρομή του στην ανάδειξη του τόπου μας

Ναύπακτος 8 Απριλίου 1986
Ιδρύεται ο "Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Παλαιοπυργιωτών Ναυπάκτου" με έδρα τότε την Ναύπακτο, αποτελείται κατά την σύσταση του από 50 μέλη που αναγράφονται στο καταστατικό ως τα ιδρυτικά μέλη.
ktirio_syllogoy.jpg
Το καταστατικό του συλλόγου κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, ενεκρίθη δια της αποφάσεως 238/1986 και καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.Από τότε ο σύλλογος πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου παράγοντας έργο μοναδικό και αξιέπαινο.
Κατασκευή μνημείων για τους πεσόντες ήρωες του Παλιοπύργου, συντήρηση ή κατασκευή πετρόχτιστων βρυσών, χρηματοδότηση για την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου, διοργάνωση χοροεσπερίδων, διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στο χωριό και άλλες παρόμοιες ενέργειες για την ανάδειξη πολιτισμικά και εξωραϊσμό του χωριού μας, Παλιοπύργου.Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητες του συλλόγου επεκτάθηκαν, ο πήχης ανέβηκε και οι στόχοι του τοποθετήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα. Θέλησε το Δ.Σ του συλλόγου να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την σύσφιξη των δεσμών των διασκορπισμένων χωριανών μας αλλά και την γνωρημία των νεότερων με το τόπο καταγωγής τους, θέλησε όχι μόνο να φέρει πιο κοντά τους συγχωριανούς αλλά και κοντά στο χωριό τους. Το εγχείρημα μεγάλο και οι δυσκολίες πολλές, το αποτέλεσμα όμως ικανοποίησε τους πάντες και με το παραπάνω...
Αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου η δημιουργία στεγασμένου χώρου στο Παλιόπυργο για την συγκέντρωση των χωριανών(και όχι μόνο).
Στη συνέχεια αποφασίστηκε η αλλαγή της επωνυμίας και της έδρας του συλλόγου. Η ονομασία του συλλόγου άλλαξε από "Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Παλαιοπυργιωτών Ναυπάκτου" με έδρα την Ναύπακτο σε "Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος απανταχού Παλαιοπυργιωτών" με έδρα τον Παλιόπυργο .
Αυτές οι ενέργειες του Δ.Σ. είχαν -όπως δηλώνουν τα μέλη του- το εξής απλό σκεπτικό:


"Δεν είναι δυνατό να πασχίζουμε για την ανάδειξη του τόπου μας και την σύσφιξη των δεσμών με τους διασκορπισμένους συχωριανούς μας και την ίδια στιγμή να περιφρονούμε τον ίδιο μας το τόπο έχοντας ως έδρα την Ναύπακτο(μόλις 22χιλ. 20 λεπτά μακριά) και ούτε να διοργανώνουμε χοροεσπερίδες και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κέντρα της Ναυπάκτου, σκοπός θα πρέπει να είναι ή ενίσχυση του τόπου η ανάδειξη και προβολή του και πάνω από όλα η γνωρημία των νέων με τον τόπο καταγωγής τους, αυτό μπορεί να γίνει σωστά μόνο εδώ, μέσα στο χωριό μας, στο Παλιόπυργο."Για την ανέγερση της αίθουσας συγκεντρώσεων ο σύλλογος το 2000 εδέχθη δωρεά οικοπέδου εκτάσεως δύο περίπου στρεμμάτων στη θέση Παναούλα σε κεντρικό σημείο του χωριού από τους Αδελφούς Κων/νο και Δημήτριο Παπαδόπουλο, εις μνήμην των γονέων τους Νικολάου&Χριστίνας Παπαδόπουλου.
Με εισφορές και χορηγίες των μελών, επιχορηγήσεις του δήμου και την αφιλοκερδή προσωπική εργασία των μελών του Δ.Σ. κατέστη δυνατό να αποπερατωθεί το έργο το 2006. Η αίθουσα χωρητικότητας 500 ατόμων με το παραδοσιακό σχέδιο από τότε φιλοξενεί κάθε εκδήλωση των Παλιοπυργιωτών αλλά και εκδηλώσεις των γύρω χωριών. Επίσης είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να πραγματοποιήσει γάμους, βαπτίσεις κτλ.
Επιπλέον ο σύλλογος προέβλεψε την λειτουργία καφενείου-ψητοπωλείου που λειτουργεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας στον χώρο αυτό.
Εδώ ο σύλλογος διοργανώνει τα τελευταία χρόνια την ετήσια χοροεσπερίδα του που γίνεται συνήθως το καλοκαίρι, στον ίδιο χώρο γίνεται το τριήμερο Πανηγύρι μας στην Εορτή Του Αγίου Πνεύματος.

_____Ιδρυτικά μέλη Συλλόγου ______________________________ (πάνω^ )
Αδαμόπουλος Ευστ. Αντώνιος, Αδαμόπουλος Ι. Σπυρίδων, Αδραχτάς Γ. Νικόλαος, Αδραχτάς Φ. Νικόλαος, Αδραχτάς Φ. Χρήστος, Αποστολάκης Ν. Δήμος, Αποστολάκης Ν. Αντώνιος, Αποστολάκης Ι. Λάμπρος, Αρβανίτης Γ. Νικόλαος, Αρβανίτης Αδ. Παναγιώτης, Γιαννόπουλος Ν. Ιωάννης, Ζαρμακούπης Ι. Αθανάσιος, Ζαρμακούπης Δ. Πολύκαρπος, Θεοφάνης Γ. Ευθύμιος, Θανασιός Ν. Ιωάννης, Κυρίτσης Δ. Γεώργιος, Κυρίτσης Χ. Γεώργιος, Κυρίτσης Ηρ. Σπυρίδων, Κυρίτσης Χ. Σπυρίδων, Κυρίτσης Ν. Χαράλαμπος, Κυρίτσης Ευθ. Χρήστος, Κωτσόπουλος Αν. Ιωάννης, Κωτσόπουλος Αν. Χρήστος, Λακουμέντας Ι. Αθανάσιος, Λακουμέντας Πελ. Αθανάσιος, Λακουμέντας Ι. Γεώργιος, Λακουμέντας Πελ. Γεώργιος, Λακουμέντας Ι. Σπυρίδων, Λακουμέντας Ι. Χρήστος, Λακουμέντας Πελ. Φίλιπος, Μαχαίρας Κ. Απόστολος, Μαχαίρας Απ. Βασίλειος, Ματσούκας Χ. Νικόλαος, Μίχος Β. Κωνσταντίνος, Μίχος Χ. Κωνσταντίνος, Μυλωνάς Αθ. Γεώργιος, Παλιός Ι. Νικόλαος, Παπασούλης Σπ. Αθανάσιος, Παπασούλης Σπ. Σπυρίδων, Παπασούλης Σπ. Χρήστος, Πράππας Γ. Δημήτριος, Πράππας Κ. Χρήστος, Σταμούτσος Ευθ. Ανδρέας, Σταμούτσος Αγγ. Νικόλαος, Σταθόπουλος Δ. Κωνσταντίνος, Σταθόπουλος Κ. Χαράλαμπος, Σταθόπουλος Μαρ. Χαράλαμπος, Σωτηρόπουλος Ν. Αθανάσιος, Σωτηρόπουλος Ι. Κωνσταντίνος.

 


Η Σελίδα μας στο Facebook... Ακολουθήστε μας!Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

E-mail Ειδοποιήσεις

Εγγραφείτε τώρα στη υπηρεσία ειδοποιήσεων μέσω e-mail για να ειδοποιήστε αυτόματα για νέα συμβάντα σχετικά με την Ιστοσελίδα , το Παλιόπυργο & το σύλλογο.... περισσότερα>>

Να μήν Ξεχάσεις ...

Χωριανοί και Φίλοι υπάρχουν κάποια σημαντικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και έχουν την ανάγκη της συμμετοχής σας και της υποστήριξης από μέρους σας.
Παρακαλώ Διαβάστε>>

Γίνε συντάκτης

Γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα για την περιοχή μας; ξέρετε ιστορίες από το παππού σας; γνωρίζετε ήθη ή έθιμα του τόπου; Σας ενδιαφέρει η δημοσιογραφία; Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε συντάκτες σε αυτήν εδώ τη σελίδα χωρίς καμία γνώση υπολογιστών. περισσότερα...

Online χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση

Ενημερώσεις RSS

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Παρασκευή
19
Απριλίου
2024
Ανατ.: 05.56
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Ακάθιστος Ύμνος
Ακολουθεί...
20/4
Σάββατο του Ακαθίστου
follow in facebook follow in twitter follow us

Γνωρίζατε ότι ...

Τυχαία εικόνα

Η ιστοσελίδα μας διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες τόσο χωριού μας όσο και της ευρύτερης περιοχής.
εκατοντάδες φωτογραφίες από κάθε στιγμή, εκδήλωση, ή φυσικό τοπίο...

Πιέστε το παραπάνω εικονίδιο για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες!